You are currently viewing Gnocchi (ňoki) s tekvicou Hokkaido | Zuzana Machová

Gnocchi (ňoki) s tekvicou Hokkaido | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca hodinu, z toho 20 minút pečenie tekvice

Č potrebujeme

1 strednú tekvicu Hokkaido

3 zemiaky uvarené v šupke

1 vajce

cca 200 g hladkej múky

soľ

lyžicu masla

lístky čerstvej šalvie (8-10)

parmezán

Ako na to

Tekvicu prerežeme, vydlabeme, môžeme ošúpať a nakrájame na mesiačiky. Upečieme v rúre na 200 stupňov do mäkka.

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladiť.

Dáme variť vodu vo veľkom hrnci.

Na dosku pretlačíme tekvicu a zemiaky (ošúpané), pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a spracujeme hladké pevné cesto.

Vyšúľame šúľky, nakrájame nočky.

Vhodíme ich do vriacej osolenej vody.

Kým sa uvaria (vyplávajú na povrch), roztopíme maslo a opražíme v ňom lístky šalvie. Maslo nesmie zhnednúť.

Vyberieme noky do misy, polejeme maslom so šalviou, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.