You are currently viewing Jahodový džem s limetkou a vanilkovým luskom

Jahodový džem s limetkou a vanilkovým luskom

Koľko to trvá

S odstátím asi 3 hodiny.

Čo potrebujeme

Na 1,5 kg jahôd

Čerstvé zrelé zdravé jahody – 1,5 kg

500 g želírovacieho cukru 1:3

1-2 limetky – podľa veľkosti

1 vanilkový lusk

Cca 5-6 menších pohárov vysterilizovaných

Ako na to

Ovocie nakrájame na menšie kúsky, zasypeme cukrom, pridáme šťavu z limetky a vyškrabaný obsah vanilkového lusku aj s luskom. Premiešame, necháme cca 2 hodiny v chladničke.

Varíme. Po zovretí varíme za stáleho miešania asi 5-8 minút. Spravíme skúšku – na misku, vybranú z mrazničky kvapneme džem. Po minúte by mal zoželírovatieť. Ak nie, ešte varíme. Ak áno, plníme do pohárikov, zatvoríme, otočíme deklom nadol a necháme vychladnúť.