Koľko to trvá
Hodinu a pol aj s chladením a pečením
Čo potrebujeme
Na cesto
- 250 g studeného masla
- 100 g práškového cukru
- 1 štipku soli
- 350 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 4 vajcia (žĺtka)
- 6-7 jabĺk
- škoricový cukor
- hrsť hrozienok namočených v rume
- hrsť vlašských orechov
Ako na to
Múku zmiešame na doske s práškom do pečiva, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a rýchlo spracujeme na mrvenicu. Pridáme 4 žĺtka a vypracujeme hladké cesto. Dáme na pol hodinu do chladničky
Jablká ošúpeme, postrúhame, zmiešame so škoricovým cukrom.
Cesto rozelíme na dva kusy, jednu polovicu vyvaľkáme a dáme na vymaslovaný a vymúčený plech (alebo použite olej v spreji Trennfett). Na cesto dajte jablká, hrozienka, orechy. Na vrch druhú vyvaľkanú polovicu.
Upečieme na 180 stupňov do ružova.
Poznámka: Ak použijete veľký plech, vrchnú vrstvu nakrájajte na mrežovník. Je to tak krajšie.