You are currently viewing Jahodový cheescake s čokoládou | Zuzana Machová

Jahodový cheescake s čokoládou | Zuzana Machová

Báječná torta.

Čo potrebujeme

Na korpus:

4 vajcia

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

150 g hladkej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

1 polievkovú lyžicu kakaa

Na plnku

5 plátkov želatíny

1 šľahačku 40%

250 g mäkkého tvarohu

250 g bieleho smotanového jogurtu

100-150 g práškového cukru

šťava z jedného citróna

350 g jahôd

Na polevu

80 g horkej čokolády

1 lyžicu masla

Ako na to

Trúbu vyhrejeme na 160 stupňov.

Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame múku, kypriaci prášok a kakao.

Spodok 24 centimetrovej tortovej formy vyložíme alobalom, dobre popritláčame zvonku, aby nič nevytieklo, dáme ju na plech, vylejeme do nej masu na tortu a upečieme.

Necháme vychladiť.

Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode.

Šľahačku vyšľaháme.

Jogurt, tvaroh, cukor, citrónovú šťavu vymiešame.

Želatínu vytlačíme, opatrne rozpustíme na miernom ohni, nalejeme do čískejkovej masy, dobre zamiešame. Opatrne zamiešame šľahačku.

Jahody odstopkujeme umyjeme, usušíme, 300 g nakrájame na menšie kúsky. Zvyšok rozpolíme.

Vychladený korpus zbavíme alobalu, rozrežeme na polovicu. Jednu časť dáme na plochú misu, opäť dáme na ňu tortový kruh.

Na polovicu korpusu nalejeme polovicu tvarohovej masy, posypeme nadrobno nasekanými jahodami, dolejeme zvyšok tvarohovej masy, zakryjeme druhou časťou korpusu. Necháme vychladiť cca 2 hodiny v chladničke. Maslo s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli a mierne vychladené vylejeme na vrch torty a dozdobíme polovicami jahôd.