Báječná torta.
Čo potrebujeme
Na korpus:
4 vajcia
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
150 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 polievkovú lyžicu kakaa
Na plnku
5 plátkov želatíny
1 šľahačku 40%
250 g mäkkého tvarohu
250 g bieleho smotanového jogurtu
100-150 g práškového cukru
šťava z jedného citróna
350 g jahôd
Na polevu
80 g horkej čokolády
1 lyžicu masla
Ako na to
Trúbu vyhrejeme na 160 stupňov.
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame múku, kypriaci prášok a kakao.
Spodok 24 centimetrovej tortovej formy vyložíme alobalom, dobre popritláčame zvonku, aby nič nevytieklo, dáme ju na plech, vylejeme do nej masu na tortu a upečieme.
Necháme vychladiť.
Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode.
Šľahačku vyšľaháme.
Jogurt, tvaroh, cukor, citrónovú šťavu vymiešame.
Želatínu vytlačíme, opatrne rozpustíme na miernom ohni, nalejeme do čískejkovej masy, dobre zamiešame. Opatrne zamiešame šľahačku.
Jahody odstopkujeme umyjeme, usušíme, 300 g nakrájame na menšie kúsky. Zvyšok rozpolíme.
Vychladený korpus zbavíme alobalu, rozrežeme na polovicu. Jednu časť dáme na plochú misu, opäť dáme na ňu tortový kruh.
Na polovicu korpusu nalejeme polovicu tvarohovej masy, posypeme nadrobno nasekanými jahodami, dolejeme zvyšok tvarohovej masy, zakryjeme druhou časťou korpusu. Necháme vychladiť cca 2 hodiny v chladničke. Maslo s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli a mierne vychladené vylejeme na vrch torty a dozdobíme polovicami jahôd.