Senzačný koláč plný tvarohu a jahôd ľahko a rýchlo!
Koľko to trvá
Príprava asi 20 minút, pečenie hodinu, plus chladenie 2 hodiny
Ako sa to robí
Cesto:
Múku, prášok do pečiva, 1 vajce, cukor, práškový cukor a mäkké maslo zmiesime na vláčne cesto. Odložíme ho na chvíľu do chladničky.
Plnka tvarohová:
Mäkký, roztierateľný tvaroh zmiešame s 3 celými vajcami, cukrom, citrónovou šťavou a pudingovým práškom.
Plnka jahodová:
Jahody nahrubo zmixujeme, alebo posekáme, alebo popučíme vidličkou. Zmiešame s lyžicou hnedého, alebo obyčajného kryštálového cukru a 30 g detskej krupice.
Cesto rozvaľkáme na kruh, väčší ako forma, v ktorej ho budete piecť. Položíme ho do tortovej formy, vstltanej papierom na pečenie. Vyrvoríme kraje do výšky 3-4 cm po celom obvode formy.
Na cesto vylejeme polovicu tvarohovej plnky. Na ňu lyžicou nalejeme polovicu jahodovej plnky, potom celú tvarohovú a celú jahodovú.
Dáme do trúby vyhriatej na 170 stupňov na 45 minút. Potom na 15 minút na 160 stupňov. Trúbu vypneme, pootvoríme a necháme dôjsť najmenej hodinu, kľudne cez noc.
Nákupný zoznam
Cesto: 150 g hladkej múky, pol sáčku prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 50 g práškového cukru, 75 g mäkkého masla, 1 vajce
Tvarohová plnka: 750 g roztierateľného tvarohu, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava z jeného citróna, 3 vajcia
Jahodová plnka: 350 g jahôd, 30 g detskej krupice, lyžica hnedého, alebo kryštálového cukru (nemusí byť)