- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Ovocné knedlíčky na pare, kysnuté

Plnené jahodami, marhuľami, čučoriedkami, slivkami…. skvostné!
Koľko to trvá
Príprava 20 minút, kysntie 45 minút, modelovanie knedličiek 10 minút, parenie vždy po 8-10 minútach
AKo sa to robí
Urobte si kvások z 2 deci mleka, lyžice cukru a polovičky kocky droždia.
Po 15 minútach vlejte do pol kila hrubej múky, pridajte 1 vajce, ešte trochu mlieka a pol lyžičky soli.
Vymieste pekné, hladké, pevnejšie cesto, také, aby sa dali z neho robiť guľky.
Nechajte 45 minút vykysnúť pri izbovej teplote.
Ešte premieste, aby sa vytlačili plyny z cesta.
Vyvaľkajte asi centimetrový plát a narežte na kúsky tak, aby ste mohli pohodlne obaliť ovocie. Obal – cesto – nech nie je prihrubý, tak pol centimetra okolo ovocia. Ovocie umyte a osušte, marhule resp. slivky vykôstkujte. Vymodelujte guľky a poukladajte ich na naolejované sitko v hrnci, kde ich budete pariť. Zakryté parte 8-10 minút.
Podávajte posypané makom, orechami, opraženou strúhankou, tvarohom, alebo len cukrom. Dobre pocukrujte a polejte maslom.
Finta
Niekto vkladá dovnútra knedličiek kocku cukru. Ja to nerobím. Ak nemáte parák, môžete ich uvariť vo veľkom hrnci s vodou. Ale parené sú lepšie.
Nákupný zoznam
500 g hrubej múky + na poprášenie dosky, 1 vajce, asi 2,5 ml vlažného mlieka, pol kocky droždia, soľ, ovocie, práškový cukor, posýpka (mak, strúhanka, tvaroh, orechy), maslo.