You are currently viewing Jahodové pudingové koláčiky

Jahodové pudingové koláčiky

Koľko to trvá

2 hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

500 g hladkej múky

200 – 250 ml vlažného mlieka

pol kocky čerstvého drožia

2 lyžice kryštálového cukru

80 g mäkkého masla

štipku soli

1 vajce

Na puding

1 sáčok vanilkového pudinku

500 ml mlieka

2 lyžice cukru

Na jahodovú plnku

400 g čerstvých jahôd

1 vanilkový cukor

Ako na to

Múku dáme do misy, posypeme cukrom, štipkou soli, do stredu nalejeme mlieko a rozdrobíme drožie. Necháme 15 minút, pridáme vajce a miesime. Pridáme maslo a vymiesime hladké pevné cesto. Necháme ho hodinu nakysnúť, po polhodime rukou premiesime.

Uvaríme puding a prikrytý fóliou ho necháme vychladiť.

Cesto rozvaľkáme na dlhý úzky pás, potrieme pudingom posypeme na kocky nakrájanými jahodami, ktoré sme predtým v miske posypali trochou cukru a zatočíme.

Poriadne popritláčame.

Krájame asi 2 cm hrubé slimáky, ktoré necháme ešte na plechu 15 minút podkysnúť.

Pečieme pri 180 stupňoch.