Koľko to trvá 20 minút plus cca 60 minút na zapečenie
Čo potrebujeme
500 g zemiakov
1 lyžicu masla
300 g údeného/slaniny/šunky – ako si prajete
500 g kyslej kapusty
200 ml smotany
2-3 hrste nastrúhaného parmezánu
2 hrste nastrúhaného tvrdého syra
soľ, muškátový orech
Ako na to
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.
Vodu zlejeme, necháme vypariť a potlačíme s maslom, smotanou, soľou, nastrúhaným muškátovým orechom, parmezánom na nie úplne jemnú kašu.
Spodok zapekacej misy potrieme maslom, na spodok dáme kyslú kapustu.
Šunku nakrájame na kocky, slaninu môžeme opražiť. Dáme na kapustu.
Na vrch opatrne položíme vrstvu zemiakovej kaše a tú polejeme zmesou smotany a strúhaného tvrdého syra.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 1 hodinu.