Koľko to trvá
cca 60 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
3 baklažány
2 plechovky krájaných paradajok
1 strúčik cesnaku
1 veľkú alebo 2 bežné mozzarelly
Strúhaný parmezán
čerstvú bazalku
2 vajcia
hladkú múku na obaľovanie baklažánu
soľ, korenie, eventuálne provensálske bylinky, olej, čerstvú bazalku
Ako na to
Do hrnca dáme trochu oleja a vhodíme doň celý strúčik cesnaku, nech sa opraží. Konzervované paradajky zmixujeme, vlejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, necháme pomaly variť.
Baklažán umyleje, osušíme a nakrájame pozdľžne na polcentimetrové pláty, Osolíme z každej strany a necháme vypotiť.
Prebytočnú tekutinu osušíme papierovou utierkou a obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v múke a osmažíme v dostatočnom množstve oleja doružova z oboch strán.
Necháme odkvapkať na mriežke.
Do zapekacej misy dáme 2-3 žufanky paradajkovej omáčky, na ňu vrstvu baklažánu, nakrájanú mozarellu, nastrúhaný parmezán, bazalku. Zalejeme trochou omáčky. Toto opakujeme do vypotrebovania surovín. NAkoniec zasypeme parmezánom a zapečieme cca 20 minút na 200 stupňov.