Koľko to trvá
20 minút plus asi 30 minút chladenie
Čo potrebujeme na 3 menšie porcie
100 g horkej čokolády (50% kakaa)
2 vajcia úplne čerstvé
70 ml šľahačkovej smotany
lyžičku masla
Ovocie, alebo orechy na ozdobu
Ako na to
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, šľahačku a maslo. Nevaríme, akonáhle sa čokoláda roztopí, vylejeme do misy
Vajcia rozdelíme, zvlášť vyšľaháme žĺtky na penu a bielka na sneh.
Do čokolády opatrne vmiešame najprv vyšľahané žĺtky a nakoniec sneh z bielkov tak, aby bola pena úplne celá čokoládová.
Nalejeme do pohárov, ozdobíme a dáme vychladiť.
Tip
Ak použijete 70 a viac percentnú čokoládu, môžete pridať do žĺtkov a bielkov lyžičku kryštálového cukru.