Koľko to trvá 20 minút plus 20 minút pečenie a cca 20 minút chladenie (cesto musí hodinu odpočívať)
Čo potrebujeme
Na cesto
100 g mletých mandlí
200 g hladkej múky
150 g mäkšieho masla
1 vajce
štipku soli
Na vrch
200 g celých vlašských orechov
1 karamel Fat Brothers alebo vlastnoručne vyrobený
Na karamel
100 g kryštálového cukru
200 ml šľahačky
50 g masla
štvrť lyžičky soli
Ako na to
Múku zmiešame s mandľami, soľou a maslom. Spojíme vajíčkom.
Hladké cesto necháme v chladničke minimálne hodinu.
Vyvaľkáme na papieri na pečenie doguľata. Môžeme vyrezať pekný tvar pomocou formy na tortu.
Upečieme na 180 stupňov doružova.
Nacháme vychladiť.
Orechy zmiešame s karamelom a vylejeme na korpus. Rozotrieme a necháme stuhnúť.
Ak si robíme karamel doma:
Cukor miešame v hrnci s hrubým dnom s lyžicou vody, kým sa nerozpustí a až kým je zlatohnedý a priesvitný. V tom momente pridáme maslo, soľ a šľahačku a miešame dohladka cca 2 minúty. Vsypeme orechy a vylejeme na upečený korpus