You are currently viewing Orechovo-mandľovo-karamelový tart | Zuzana Machová

Orechovo-mandľovo-karamelový tart | Zuzana Machová

Koľko to trvá 20 minút plus 20 minút pečenie a cca 20 minút chladenie (cesto musí hodinu odpočívať)

Čo potrebujeme

Na cesto

100 g mletých mandlí

200 g hladkej múky

150 g mäkšieho masla

1 vajce

štipku soli

Na vrch

200 g celých vlašských orechov

1 karamel Fat Brothers alebo vlastnoručne vyrobený

Na karamel

100 g kryštálového cukru

200 ml šľahačky

50 g masla

štvrť lyžičky soli

Ako na to

Múku zmiešame s mandľami, soľou a maslom. Spojíme vajíčkom.

Hladké cesto necháme v chladničke minimálne hodinu.

Vyvaľkáme na papieri na pečenie doguľata. Môžeme vyrezať pekný tvar pomocou formy na tortu.

Upečieme na 180 stupňov doružova.

Nacháme vychladiť.

Orechy zmiešame s karamelom a vylejeme na korpus. Rozotrieme a necháme stuhnúť.

Ak si robíme karamel doma:

Cukor miešame v hrnci s hrubým dnom s lyžicou vody, kým sa nerozpustí a až kým je zlatohnedý a priesvitný. V tom momente pridáme maslo, soľ a šľahačku a miešame dohladka cca 2 minúty. Vsypeme orechy a vylejeme na upečený korpus