You are currently viewing Jablkovo-tvarohový koláč s krupicou | Zuzana Machová

Jablkovo-tvarohový koláč s krupicou | Zuzana Machová

Koľko to trvá Aj s pečením najviac hodinu a pol.

Čo potrebujeme

1 kg jabĺk

1 citrón

500 g hrudkovitého tvarohu

125 g mäkkého masla

5 vajec

225 g práškového cukru (ja dávam 100 g)

100 g detskej krupice

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

štipku soli

Ako na to

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bilekov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.

Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Po jednom pridáme žĺtky. Postupne zašľaháme prášok do pečiva, krupicu, tvaroh, jablká a jemne primiešame sneh z bielkov.

Masu vylejeme na vymúčený a vymastený plech (30×20 cm), alebo do tortovej formy (priemer 28 cm) a upečieme na 170 – 180 stupňov do pomerne hneda. Cca 45-50 minút.