- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Perky so slivkovým lekvárom

Jednoduché klasické perky zo slížového cesta jedzte čerstvé. Aby nestvrdli.
Čo potrebujeme
500 g hrubej múky + na posypanie dosky
pol lyžičky soli
1 vajce
voda
slivkový lekvár
mak
práškový cukor
hrubú múku
Ako na to
Z múky, vajca, soli a vody vymiesime na doske pevné cesto. Vyvaľkáme na 2-3 mm. Okraje môžeme odrezať a cesto použiť na slíže. Na cesto kladieme v dvojcentimetrových rozostupoch do jedného riadku vždy lyžičku slivkového lekváru. Preklopíme, pozatláčame, odrežeme radielkom. Pozatláčame okraje každej perky.
Perky vložíme do vriacej vody so soľou. Jemne zamiešame varechou. Keď vyplávu, sú hotové. Vyberieme, posypeme makom a cukrom a polejeme maslom.