You are currently viewing Cuketa plnená kuracím mäsom

Cuketa plnená kuracím mäsom

Rýchle, dobré, zdravé jedlo aj pre menej skúsené kuchárky.

Koľko to trvá

Do hodiny aj s pečením.

Čo potrebujeme

3 stredne veľké cukety

2 strúčiky cesnaku

2 kuracie prsia

1 pohár Boloňskej omáčky

soľ, korenie, olej

Parmezán

Ako na to

Cukety rozpolíme, vyberieme stred, posolíme, soľou vytrieme vnútro, necháme vypotiť.

Na panvicu dáme pomleté alebo na drobno nakrájané kuracie mäso, na plátky nakrájaný cesnak a opražíme, posolíme, pokoreníme.

Keď je mäso skoro hotové, zalejeme boloňskou omáčkou a povaríme, aby sa vyparila zbytočná voda.

Môžeme pridať bazalku, či tymián.

Vypneme, pridáme 2 hrste nastrúhaného parmezánu.

Cukety papierovou utierkou vysušíme, dáme na pekáč a naplníme. Na plechu ešte posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

Pešieme asi 20 minút pri 180-200 stupňoch.

Tip

Ak nemáte boloňskú omáčku, použite pasírovené paradajky, dochuťte bylinkami, soľou, korením a cukrom.