Alebo lososové riletky – úžasný darček aj predjedlo.
750 g čerstvého lososa varíme na pare asi 10 minút. V strede ostane mierne surový. Do vody na varenie dáme soľ, citrónovú kôru a biele víno.
Uvareného lososa bez kože a sivého mäsa roztlačíme vidličkou, pridáme 125 g údeného lososa nakrájaného na kocky.
V mixéri zmixujeme 50 dg masla, 2 lyžice olivového oleja, 2 žĺtky, 100 g bieleho jogurtu, šťavu z polovice citróna, soľ, korenie, pol zväzku pažítky.
Vylejeme na lososa, premiešame a plníme do pohárov.
Podávame vychladené ako predjedlo s bielym pečivom a kúskom citróna, alebo malé jedlo hocikedy cez deň aj noc.
Finta
Nebojte sa varenia lososa na pare. Veľa sa pokaziť nedá.
Nákupný zoznam
750 g filet z čerstvého lososa, 125g údeného lososa, maslo, olivový olej, 2 vajcia, 100 g bieleho jogurtu, pažítka, citrón, soľ, korenie