Dezerty a maškrty, Jedlá z ovocia, Všetky recepty

Ríbezľový džem s vanilkou a Amarettom

Ak chcete, ozvláštnite to vanilkou a Amarettom!

Koľko to trvá

Pol hodinu

Ako sa to robí

Umyté ríbezle dáme do hrnca a trochu podrvíme. Zahrejeme, zasypeme želírovacím cukrom. 10 minút povaríme. Vypneme plameň a pridáme Amaretto a vanilkovú arómu. Naplníme do vysterilizovaných pohárikov, zatvoríme a otočíme dolu hlavou, kým džem nevychladne.

Ak nám vadia zrnká, džem najprv prepasírujeme cez sito a naplníme až potom.

Finta

Nemusíte použiť alkohol, ani vanilku. Potom máte klasický džem.

Nákupný zoznam

Na 1 kg ríbezlí potrebujem pol kila želírovacieho cukru, trochu vanilkovej arómy a 5 poriadnych lyžíc Amaretta.