Jedlá zo zeleniny, Všetky recepty

Sterilizovaná červená repa

Koľko to trvá

Varenie cvikle asi 45 minút, prípava 20 minút (podľa množstva cvikle) a sterilizácia 20 minút.

Ako sa to robí

Cvikľu umyte, odkrojte vrch a spodok, uvarte vo vode do mäkka. Nie do rozvarenia. Po uvarení zlejte vodu, prepláchnite studenou vodou a ošúpte. Nakrájajte ako chcete.

Vložte do umytých a vysterilizovaných pohárov, pridajte do každého lyžičku nastrúhaného, alebo sterilizovaného chrenu (nemusí byť), zalejte nálevom asi 2 cm od vrchu, zatvorte a vysterilizujte.

Nálev

Na 1 liter vody potrebujete 300 – 350 ml octu, 60 g kryštálového cukru, 40 g soli, 5 guličiek nového korenia, čierne korenie (asi 10-15 guličiek), 4 bobkové listy.

Nechajte zovrieť a použite.

Strerilizácia

20 minút na 70 stupňov.

Finta

Ak nemáte zavarovací hrniec, dajte do hlbokého plechu asi 2 cm vody, do vody vložte poháre, nechajte sterilizovať na 200 stupňov 15 minút, trúbu vypnite a nechajte zatvorenú vychladnúť. Doteraz sa mi vždy chytili všetky.

Nákupný zoznam

Červená repa, ocot, soľ, kryštálový cukor, čierne a nové korenie, bobkový list, nový, alebo sterilizovaný chren.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *