Koľko to trvá
30 minút plus varenie zemiakov 30 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
CCa 750 g šalátových zemiakov
100 g slaniny nakrájanej na kocky
2 červené cibule
jablčný ocot, horčicu, soľ, korenie
200-300 ml vývaru
Na rybu
čerstvú bielu rybu (tresku, halibuta)
soľ, korenie
hladkú múku
olej a maslo na smaženie
Ako na to
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.
Ošúpeme ešte teplé, nakrájame na kolieska.
Do vývaru dáme na tenké polmesiačiky nakrájanú cibuľu a slaninu a povaríme dve minúty.
Dochutíme soľou, octom horčicou a korením a horúce zmiešame so zemiakmi. Ozdobíme pažítkou.
Rybu umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme. Obalíme v hladkej múke a smažíme na zmesi oleja a masla. Môžeme posypať opraženou slaninkou.