You are currently viewing Čokoládový cheescake/čískejk| Zuzana Machová

Čokoládový cheescake/čískejk| Zuzana Machová

Koľko to trvá

30 minút príprava, cca 75 minút pečenie, pomalé chladenie cez noc

Čo potrebujeme

Na spodok

150 g keksov (obyčajné BeBe keksy)

125 g roztopeného masla

Na náplň

200 g mliečnej čokolády

50 g horkej čokolády

Lyžicu cukru

500 g jemného tvarohu

200 g Lučiny alebo Philadelphie

1 vanilkový cukor

1 veľkú polievkovú lyžicu Zlatého klasu

3 vajcia

1 lyžicu kakaa

1 vyšľahanú šľahačku

AKo na to

Keksy rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a uťapkáme na dno tortovej formy.

Necháme vychladiť a stuhnúť.

Do misy dáme tvaroh a Lučinu (Philadelphiu), roztopenú mliečnu aj horkú čokoládu, kakao, cukor, vanilkový cukor, škrob a po jednom primiešavame vajcia. Vymiešame hladkú masu. Nakoniec jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.

Masu vylejeme do tortovej formy a pečieme nasledovne:

Trúbu rozpálime na 200 stupňov, vložíme koláč a pečieme ho takto 15 minút. Potom znížime teplotu na 130° a pečieme hodinu. Trúbu vypneme, mierne pootvoríme a necháme vychladiť cez noc.

Nakomńiec na vrch nastrúhame horkú čokoládu.