You are currently viewing Zemiakový šalát bez majonézy a biela ryba| Zuzana Machová

Zemiakový šalát bez majonézy a biela ryba| Zuzana Machová

Koľko to trvá

30 minút plus varenie zemiakov 30 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

CCa 750 g šalátových zemiakov

100 g slaniny nakrájanej na kocky

2 červené cibule

jablčný ocot, horčicu, soľ, korenie

200-300 ml vývaru

Na rybu

čerstvú bielu rybu (tresku, halibuta)

soľ, korenie

hladkú múku

olej a maslo na smaženie

Ako na to

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.

Ošúpeme ešte teplé, nakrájame na kolieska.

Do vývaru dáme na tenké polmesiačiky nakrájanú cibuľu a slaninu a povaríme dve minúty.

Dochutíme soľou, octom horčicou a korením a horúce zmiešame so zemiakmi. Ozdobíme pažítkou.

Rybu umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme. Obalíme v hladkej múke a smažíme na zmesi oleja a masla. Môžeme posypať opraženou slaninkou.