Lasagne boloňské s mletým mäsom a bešamelom

Koľko to trvá

2,5 hodiny aj s pečením

Ako sa to robí

Do hrnca dáme 2 lyžice oleja a 1 veľkú lyžicu masla. Opražíme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, 1 nastrúhanú mrkvu a 2 nadrobno nakrájané stopky rapíkatého celeru. Pridáme lyžicu paradajkového pretlaku a pol kila mletého hovädzieho mäsa. Opražíme. Vlejeme 1 konzervu krájaných paradajok, soľ, korenie, tymián, bazalku, 0,8 l červeného vína a 0,8 l vývaru.

Dusíme na miernom plameni 50 minút.

Plátky lasagne uvaríme v slanej vode 5 minút, vyberieme a prelejeme studenou vodou.

V hrnci roztopíme 2 lyžice masla, poprášime 2 lyžicami hladkej múky, opražíme, nespálime. Zalejeme pol litrom mlieka, zvaríme, rozbijeme hrčky. Osolíme, okoreníme bielym korením a muškátovým orechom.

Do vymasteného pekáča ukladáme vrstvu cestovín, polejeme 1/3 bešamelu, polovicou mäsovej zmesi, zase plátky cestovín, bešamel, mäso, cestoviny. Posledná vrstva je bešamel.

Pečieme na 180 stupňov asi 50 minút.

Ešte horúce posypeme parmezánom.

Nákupný zoznam

Balíček lasagne, pol kila mletého hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 stopky rapíkatého celeru, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 1 konzerva krájaných paradajok, 0,8 l červeného vína, 0,8 l vývaru, tymián, bazalka, soľ, čierne korenie, maslo, olej, 0,5 l mlieka, muškátový orech, biele korennie, parmezán.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!