Paštéta z husacích pečienok

Parfait, teda dokonalá paštéta. Úžasný jedlý darček na Vianoce. 

Pol kila bravčového boku a  malú cibuľu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, podlejeme červeným vínom a pečieme pomaly asi hodinu. Pridáme kilo husacích pečienok a dopečieme ešte asi 20 minút. Vychladíme, všetko dohladka rozmixujeme, pridáme smotanu, paštétové korenie (dostať v obchode), koňak (primerane, asi štamprlík, dva).

Naplníme do pohárov a necháme vychladnúť.

Skladujeme v chladničke. Ak chceme, aby paštéta vydržala dlhšie, zalejeme v pohári roztopeným maslom. Najlepšie zjesť hneď, čo nebude problém.

Finta

Mixujte naozaj dohladka.

Nákupný zoznam

Pol kila bravčového boku, kilo husacích pečienok, cibuľa, červené víno, smotana, paštétové korenie, soľ, čierne korenie, koňak.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!