Blesková, zdravá a výdatná večera pre celú rodinu a priateľov.
Najprv umyjeme zemiaky, nakrájame na 2-3 milimetrové kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, pokvapkáme olejom, pridáme 2-3 rozpolené hlávky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme v trúbe na 200 stupňov dochrumkava.
Netrvá to dlho, tak 20 minút. Sledujte priebežne, časy sa líšia od množstva, hrúbky a typu zemiakov.
Plátky karé naklepeme, posolíme, pokoreníme čerstvo namletým čiernym korením, potrieme medovou horčicou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme na rozpálenej grilovacej (alebo aj normálnej) panvici z oboch strán.
Čerstvé paradajky stačí nakrájať, pridať soľ, bazalku a panenský olivový olej – zamiešame a skvelý šalát je hotový.
Ja mám najradšej namiesto soli rozdrobenú fetu. Vtedy netreba soliť.
Finta
Cesnak sa krásne upečie, vytlačte ho a potrite ním hotové maso.
Fantázia!
Nákupný zoznam
Na mäso:
Bravčové karé (s kosťou, alebo aj bez kosti), soľ, korenie, medová horčica, olivový olej
Na zemiaky:
Zemiaky, cesnak, soľ, korenie, olej
Na šalát:
Paradajky, bazalka, panenský olivový olej, soľ.