Višňová torta bez múky so šľahačkovou čapicou

Ľahunký, šťavnatý zázrak – veľmi Ľahké!

Koľko to trvá

S pečením asi 90 minút plus chladenie min 2 hodiny

Ako sa to robí

Cesto

Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vajcia, mandle, kakao, prášok do pečiva, škoricu.

Cesto vylejeme do formy, pokrytej papierom na pečenie. Na okrajoch vydvihneme.

Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu. Hotové je, keď je stred pevný.

Necháme vychladnúť vo forme. Odstránime papier.

Plnka

Višne necháme odkvapkať na site. Šťavu (500 ml) dáme do hrnca, prisypeme 1 vanilkový pudingový prášok a uvaríme puding.

Necháme trochu vychladnúť. Primiešame opatrne višne a vylejeme na cesto vo forme. Necháme vychladnúť.

Po úplnom vychladnutí odstránome formu, pokryjeme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Finta

Môže sa stať, že sa vám bude koláč po okrajoch rozpadať, najmä, ak ho nenecháte úplne stuhnúť. Máte niekoľko možností

1 Nevadí, necháme tak, nevydržíme čakať

2 Necháme tuhnúť v chladničke cez noc, min 4 hodiny

3 Dáme ho na plech, alebo do zapekacej misy namiesto do tortovej formy

4 Namiesto pudingu ho zalejeme želatínou, uvarenou v kompótovej šťave. To je tiež výborné, ale už iný koláč

Nákupný zoznam

Na cesto

100 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 150 g mletých mandlí, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 čajová lyžička škorice

Na višňový puding

2 poháre odkôstkovaných višní, 1 vanilkový puding

Na ozdobu

1 šľahačka, kúsok horkej čokolády, kto chce, môže šľahačku osladiť vanilkovým cukrom

 

 

 

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!