You are currently viewing Višňová torta bez múky so šľahačkovou čapicou

Višňová torta bez múky so šľahačkovou čapicou

Ľahunký, šťavnatý zázrak – veľmi jednoduché!

Koľko to trvá

S pečením asi 90 minút plus chladenie min 2 hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

100 g zmäknutého masla

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 vajcia

150 g mletých mandlí

2 polievkové lyžice kakaa

1 čajovú lyžičku škorice

Na višňový puding

2 poháre odkôstkovaných višní

1 vanilkový puding

Na ozdobu

1 šľahačku

kúsok horkej čokolády

kto chce, môže šľahačku osladiť vanilkovým cukrom

Ako sa to robí

Cesto

Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vajcia, mandle, kakao, prášok do pečiva, škoricu.

Cesto vylejeme do formy, pokrytej papierom na pečenie. Na okrajoch vydvihneme.

Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu. Hotové je, keď je stred pevný.

Necháme vychladnúť vo forme. Odstránime papier. Vrátime do formy.

Plnka

Višne necháme odkvapkať na site. Šťavu (500 ml) dáme do hrnca, prisypeme 1 vanilkový pudingový prášok a uvaríme puding.

Necháme trochu vychladnúť. Primiešame opatrne višne a vylejeme na cesto vo forme. Necháme vychladnúť.

Po úplnom vychladnutí odstránime formu, pokryjeme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Finta

Môže sa stať, že sa vám bude koláč po okrajoch rozpadať, najmä, ak ho nenecháte úplne stuhnúť. Máte niekoľko možností

1. Nevadí, necháme tak, nevydržíme čakať

2. Necháme tuhnúť v chladničke cez noc, min 4 hodiny

3. Dáme ho na malý plech, alebo do zapekacej misy namiesto do tortovej formy

4. Namiesto pudingu ho zalejeme želatínou, uvarenou v kompótovej šťave. To je tiež výborné, ale už iný koláč