Klasické, poctivé, len bryndza a slanina.
Koľko to trvá
Max pol hodiny
Ako sa to robí
Staré surové zemiaky nestrúhame najemno, necháme odkvapkať v sitku. Zamiešame s lyžičkou soli a hladkou múkou na polopevné cesto. Z cesta hádžeme halušky do vriacej vody.
Keď vyplávu, vyberieme ich do misy s rozmrvenou bryndzou a premiešame.
Medzitým nakrájame na kocky slaninu, najlepšie oravskú a opražíme na oleji do chrumkava. Masť zlejeme cez sitko.
Slaninou posýpame ešte horúce halušky.
Finta
Halušky zjedzte hneď, zohriate chutia ináč.
Nákupný zoznam
Na 4 porcie: 1 kg starých zemiakov, 30 dg múky (cca), 300 g bryndze, 250 g slaniny, soľ, voda.