Úplne normálny, ako si pamätáme z cukrární. Výborný.
Plát lístkového cesta dáme na dno hlbokého plechu. Upečieme.
Druhý plát dáme na opačnú stranu druhého plechu. Upečieme.
V hrnci uvaríme liter mlieka, 5 žĺtkov, 4-5 lyžíc kryštálového cukru, 2 sáčky Zlatého klasu na hustý krém.
Do horúceho jemne zamiešame sneh z bielok, do ktorého sme dali jeden vanilkový cukor.
Vylejeme na upečený plát cesta v hlbokom plechu. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme dve šľahačky s trochou cukru. Natrieme na vychladnutý krémeš.
Horkú čokoládu s maslom uvaríme vo vodnom kúpeli, kým sa suroviny spoja.
Vylejeme na plát cesta, upečeného na plechu z opačnej strany. Po vychladnutí nakrájame štvorce veľkosti normálneho zákusku, poukladáme na krémeš so šľahačkou a dokrojíme.
Ak nechcete čokoládovú polevu, krémeš len pocukrujte.
Finta
Nebojte sa zamiešať sneh do horúceho pudingu. A ak cesto pred pečením popicháte vidličkou, nevzniknú bubliny. Možno.
Nákupný zoznam
2 lístkové cestá, 2 Zlaté klasy, liter mlieka, 2 šľahačky, 1 a pol horkej čokolády, vanilkový cukor, kryštálový cukor, 5 vajec.