Vydržte a uvidíte! Fantázia!
Koľko to trvá
Aj s odležaním 10 hodín, z toho pečenie 8. Príprava len pár minút.
Čo potrebujeme
1-2 kg bravčového pleca (ideálne s kosťou)
soľ
čierne korenie
Na marinádu
lyžičku soli
3 lyžičky červenej mletej papriky
2-4 cibule (podľa toho, či pečiete na mriežke, alebo nie)
5-6 strúčikov cesnaku
asi 100 ml oleja
lyžicu medu, alebo hnedého cukru
Ako na to
Bravčové plece umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Potrieme marinádou zo všetkých strán a dáme piecť buď na napoly rozkrájané cibule, alebo na mriežku. Ak máme mriežku, dáme 2 cibule dookola.
Pečieme 8-9 hodín na 100 stupňov podľa veľkosti mäsa. Po vypnutí môžeme nechať dôjsť v trúbe.
Marinádu pripravíme z 1 lyžičky soli, 3 lyžičiek sladkej mletej papriky, lyžice medu, alebo cukru, 5-6 strúčikov cesnaku a oleja.
Finta
Keď chcete mäso podávať hneď, je dobré ho nechať odpočinúť aspoň 15-20 minút.