Koľko to trvá 20 minút plus 20 + 35 minút pečenie a nejaký čas chladenie (cesto musí hodinu odpočívať)
Čo potrebujeme
Na cesto
110 g mäkkého masla
50 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
25 g mandľovej múky
200 g hladkej múky
1 žĺtok
štipku soli
šťavu z polovice citróna
Na vrch
400 g horkej čokolády (okolo 50%)
250 ml šľahačky
130 ml mlieka
3 vajcia
Na posypanie
kakaový prášok
Ako na to
Cesto vytvoríme tak, že vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom popridávame postupne všetky ostatné suroviny a vytvoríme pekné hladké cesto. Dáme ho do chladničky na hodinu či viac.
Potom ho pekne vyvaľkáme a položíme do formy o priemere 28 cm. Ak ju budeme mastiť, nemastime okraje. Cesto na tie okraje natiahneme.
Upečieme pri 180 stupňoch – trvá to asi 20 minút.
Necháme vychladnúť.
Zoberieme si čokoládu a rozsekáme ju na drobné kúsky.
V hrnci privedieme do varu šľahačku s mliekom. Horúcou zmesou zalejeme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Potom postupne zašľaháme vajcia a krásnu hladučkú masu vylejeme na upečené cesto.
Vložíme do rúry, vyhriatej na 130 stupňov a pečieme 50 minút.
Necháme vychladiť a pred podávaním posypeme kakaovým práškom.
Ako na to