- Vianoce
- Vianoce pre firmy
- Bezlepkové zmesi
- Školské pečenie
- Výhodné sety
- Grilovanie
- Zmesi na pečenie bábovky
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie perníkov a brownies
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie koláčov a sušienok
- Posypy, košíčky, karamel
- Darčekové balenia
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
Francúzsky čokoládový koláč | Zuzana Machová
On 7. januára 2023
Komentáre vypnuté na Francúzsky čokoládový koláč | Zuzana Machová
Koľko to trvá 20 minút plus 20 + 35 minút pečenie a nejaký čas chladenie (cesto musí hodinu odpočívať)
Čo potrebujeme
Na cesto
110 g mäkkého masla
50 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
25 g mandľovej múky
200 g hladkej múky
1 žĺtok
štipku soli
šťavu z polovice citróna
Na vrch
400 g horkej čokolády (okolo 50%)
250 ml šľahačky
130 ml mlieka
3 vajcia
Na posypanie
kakaový prášok
Ako na to
Cesto vytvoríme tak, že vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom popridávame postupne všetky ostatné suroviny a vytvoríme pekné hladké cesto. Dáme ho do chladničky na hodinu či viac.
Potom ho pekne vyvaľkáme a položíme do formy o priemere 28 cm. Ak ju budeme mastiť, nemastime okraje. Cesto na tie okraje natiahneme.
Upečieme pri 180 stupňoch – trvá to asi 20 minút.
Necháme vychladnúť.
Zoberieme si čokoládu a rozsekáme ju na drobné kúsky.
V hrnci privedieme do varu šľahačku s mliekom. Horúcou zmesou zalejeme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Potom postupne zašľaháme vajcia a krásnu hladučkú masu vylejeme na upečené cesto.
Vložíme do rúry, vyhriatej na 130 stupňov a pečieme 50 minút.
Necháme vychladiť a pred podávaním posypeme kakaovým práškom.
Ako na to
Nerezové vykrajovačky na sušienky – zvončeky 3ks
€6.90
Nerezové vykrajovačky na sušienky – v lese, 5ks
€8.50
Darčeková sada delikátneho korenia pre celú rodinu v zlatej krabičke
€19.70
Darčeková sada delikátneho korenia na mäso v zlatej krabičke
€21.90
Darčeková sada delikátneho korenia na syry a zeleninu v zlatej krabičke
€19.30
Darčeková sada štipľavého delikátneho korenia v zlatej krabičke
€19.90
Bezlepkový Francúzsky perník s orechami a pomarančom – zmes na pečenie v dóze
€11.90
Zmes na pečenie Francúzskeho perníka z bezlepkovej múky, vlašských orechov, pomaranča a trstinového cukru v krásnej dóze. Pridáte med, vajíčko a maslo a máte dokonalý perník.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
V sklenenej dóze, ktorú môžete použiť na skladovanie, zaváranie alebo výrobu dekorácií. Ideálne ako darček.
Bezlepkový Francúzsky perník s orechami a pomarančom – zmes na pečenie
€8.90
Bezlepkový Francúzsky perník s mandľami, slivkami a marhuľami – zmes na pečenie v dóze
€11.90
Luxusná kompozícia z našej bezlepkovej múky, mandlí, marhúľ, sliviek a trstinového cukru. Pridáte med, vajíčko a maslo a máte dokonalý perník.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
V sklenenej dóze, ktorú môžete použiť na skladovanie, zaváranie alebo výrobu dekorácií. Ideálne ako darček.
Francúzky pernikBezlepkový Francúzsky perník s mandľami, slivkami a marhuľami – zmes na pečenie
€8.90
Darčeková sada – Linecké sušienky s vykrajovátkami, posypom a džemom
€19.90
Chutné sušienky omamne prevoňané špeciálnym korením s vanilkou. Z jedného balenia upečiete min. 80 sušienok. Sú vhodné na sviatočné pečenie, alebo ako veľké sušienky na desiatu, či len tak suché ku káve. Výborné s ovocným džemom - teraz v darčekovom balení s jahodovým džemom, 3 vykrajovátkami na linecké v tvare srdiečka a vianočným posypom na zdobenie.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
Bezlepková voňavá zámocká bábovka – zmes na pečenie v dóze a darčekovej krabičke
€13.90
Voňavá bezlepková zámocká bábovka – zmes na upečenie úžasnej bábovky z našej špeciálnej zmesi gaštanovej, kukuričnej, pohánkovej a ryžovej múky so slzičkami z horkej čokolády a vlašskými orechami. Chutí aj našim „lepkáčom“. Stačí vysypať do misy, zamiešať s vajíčkami, tvarohom a maslom a upiecť.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
V sklenenej dóze, ktorú môžete použiť na skladovanie, zaváranie alebo výrobu dekorácií a elegantnej darčekovej krabičke. Ideálne ako darček.
23
okt
Ovocný crumble – superrýchly dezert s jablkami, slivkami alebo hruškami | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Veľmi jednoduchý a rýchly dezert z jesenného ovocia
Koľko to trvá: Príprava 10 minút, pečenie 20 minút
Čo potrebujeme:
4 veľké...
06
okt
Straciatto – lahodné hovädzie mäso na víne a zelenine | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
V Taliansku mimoriadne obľúbené jedlo na nedeľu (nielen).
Koľko to trvá: Príprava 15 minút, dusenie/pečenie 3,5 hodiny, dokončenie c...
25
sep
Chlieb zapečený so šampiňónmi a syrom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Jedny senzačné raňajky! Najlepšie na víkend.
Koľko to trvá: Asi 20 minút
Čo potrebujeme:
2-3 poriadne krajce poriadneho chleba...
02
sep
Zapečené zemiaky Tartiflette – jednoduché a rýchle
-
Autor
Zuzana Machová
Veľmi jednoduchý a rýchly recept - keď máte málo času na varenie. Typický francúzsky recept.
Ako dlho to trvá: príprava asi 10 minú...
23
aug
Grilovanie – šťavnaté kačacie prsia a pečené zemiaky
-
Autor
Zuzana Machová
Ako dlho to trvá: asi 20 minút
Čo potrebujete (pre 4 osoby):
4 kačacie prsia
1PL medu
kôru z 1 pomaranča
soľ, korenie, r...
16
aug
Jednoduché pomazánky – tvarohová, vajíčková a cesnaková s údeným syrom
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 30 minút
Čo potrebujeme na vajíčkovú pomazánku
10 vajec uvarených natvrdo1 pomazánková maslo (200g)100g zmäknu...
26
júl
Grilovanie – Šťavnaté bravčové frikadelky so syrom a paprikou, zemiaky s bylinkami
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 60 minút
Čo potrebujeme (4 osoby)
4 veľké zemiaky
1 zväzok byliniek - petržlen, tymián, pažítka
1 strúč...
16
júl
Svieže cuketové frikadelky s fetou
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 45 minút
Čo potrebujeme (14 kusov)
3 cukety (každá cca 200 g)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 jarná cibuľka
9 PL ol...
13
júl
Palacinky „Primitivo“ – základný recept
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá
max 20 minút
Čo potrebujeme na 4-6 palaciniek
120 g hladkej múky
1 vajce
1 vanilkový cukor
300 ml mlie...
09
júl
Zeleninový kuskus a šťavnaté kuracie špízy
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 35 minút
Čo potrebujeme (4 porcie)
1 menšia cuketa1 malý baklažán2 mrkvy2 mladé cibuľky1 paprika7 cherry paradajok a...
31
mar
Rýchle kuracie alebo morčacie karí | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 20 minút
Čo potrebujeme (3-4 porcie)
600g mäsa kuracie alebo morčacie prsia1 cibuľukari korenie - prášok, poz...
25
jan
Dusená červená kapusta | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá CCa 30 minút
Čo potrebujeme
1 hlávku červenej kapusty
1 kyslé jablko
2 paličky škorice
1 lyžicu cukru
1...
19
jan
Chrumkavé kačacie stehná | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: asi hodinu varenie, 10 minút pečenie
Čo potrebujeme
Kačacie stehná
CCa 1-2 litre kačacej alebo husacej masti (p...
11
jan
Vynikajúci guláš na čiernom pive | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá : S varením asi 3,5 hodiny
Čo potrebujeme
1 kg hovädzieho močingu
3 cibule
2 červené papriky
3 strúčiky ce...
01
jan
Lososový filet v lístkovom ceste so špenátom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Vynikajúci, rýchly, zdravý losos z jedného plecha so zeleninou a zemiakmi.
22
dec
Pannacotta s vaječným koňakom
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá
Práca 15 minút, chladenie hodinu
Čo potrebujeme
250 ml smotany
200 ml mlieka
4 plátky želatíny
70 g kry...
15
dec
Krehučké pieskové striekané- koláčiky s ríbezľovým džemom a čokoládou | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Najlepší jablčník. Bodka.
08
dec
Slávnostné tvarohové slivkové gule s marcipánom a vanilkovým krémom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Tvarohové gule s krupicou sú skvelé. Na jeseň povinná jazda!
01
dec
Sviatočný vrstvový koláč „šichták“ | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá asi hodinu
Čo potrebujeme
250 g masla mäkkého
250 g kryštálového cukru (ja dávam 100, odporúčam len toľko)
1 vanilkov...
24
nov
Jablkové bowle bez alkoholu | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Ľahký, svieži punč s jablkom, pomarančom, citrónom a bielym vínom.