Koľko to trvá
2 hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
500 g hladkej múky
200 – 250 ml vlažného mlieka
pol kocky čerstvého drožia
2 lyžice kryštálového cukru
80 g mäkkého masla
štipku soli
1 vajce
Na puding
1 sáčok vanilkového pudinku
500 ml mlieka
2 lyžice cukru
Na jahodovú plnku
400 g čerstvých jahôd
1 vanilkový cukor
Ako na to
Múku dáme do misy, posypeme cukrom, štipkou soli, do stredu nalejeme mlieko a rozdrobíme drožie. Necháme 15 minút, pridáme vajce a miesime. Pridáme maslo a vymiesime hladké pevné cesto. Necháme ho hodinu nakysnúť, po polhodime rukou premiesime.
Uvaríme puding a prikrytý fóliou ho necháme vychladiť.
Cesto rozvaľkáme na dlhý úzky pás, potrieme pudingom posypeme na kocky nakrájanými jahodami, ktoré sme predtým v miske posypali trochou cukru a zatočíme.
Poriadne popritláčame.
Krájame asi 2 cm hrubé slimáky, ktoré necháme ešte na plechu 15 minút podkysnúť.
Pečieme pri 180 stupňoch.