- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Lososový filet v lístkovom ceste so špenátom | Zuzana Machová

Koľko to trvá: Cca 60 minút
Čo potrebujeme
500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
600 g lososového filetu bez kože
2 lístkové cestá
1 vajce
maslo
soľ, korenie, muškátový orech
Ako na to
Špenát umyjeme, nakrájame nahrubo. Necháme spariť v hrnci, osolíme, okoreníme muškátovým orechom. Podusíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Lososa umyjeme, ak má kožu stiahnite ju. Ide to ľahko. Rozrežeme ho na 3-4 rovnako veľké kusy. Osolíme, okoreníme. Listové cesto rozbalíme, rozrežeme na kusy, ktoré pohodlne obalia lososové kusy. Na listové cesto dáme špenát, lososa, zakryjeme ďalšou časťou listového cesta. Položíme na pekáč, potrieme žĺtkom zmiešaným s troškou vody alebo mlieka. Zo zvyšného cesta vykrojíme hviezdičky, položíme ich na cesto, potrieme zvyškom vaječného žĺtka a dáme upiecť na 210 stupňov cca 20 minút.