You are currently viewing Madlenky – originál francúzske jemné pečivo

Madlenky – originál francúzske jemné pečivo

Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie sú priamo z rúry.

Koľko to trvá

Cesto 15 minút, odležanie 2-3 hodiny, pečenie spolu 20 minút.

Čo tam treba

120 g masla, 1 polievková lyžica oleja, 135 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 160 g kryštálového cukru, nastrúhaná kôra z jedného citróna, pol sáčku prášku do pečiva

Ako sa to robí

Maslo roztopíme, nezohrejeme.

Z vajec, cukru a citrónovej kôry ušľaháme hustý krém. Jemne do neho vmiešame maslo, olej a múku, zmiešanú s práškom do pečiva.

Cesto v mise zakryjeme a necháme odpočinúť.

Naplníme vymastené a pomúčené formičky – medvedie tlapky – a dáme na plech.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút podľa veľkosti formičiek.

Koláčiky vyklopíme, na mise poprášime práškovým cukrom a ešte horúce podávame.

Finta

Môžete použiť aj iné formičky, ale madlenky sú „tľapky“.