Koľko to trvá
Príprava cca 60 minút, pečenie 20 minút, chladenie hodinu a viac
Čo potrebujeme
Na piškót
6 vajec (rozdelených na žĺtka/bielka)
4 lyžice kryštálového cukru
2-3 lyžice vriacej vody
1 prášok do pečiva
2 Zlaté klasy (alebo 80 g škrobu)
4 lyžice hladkej múky
Na plnku
8 plátkov želatíny
500 g malín (aj mrazených)
cca 100 g cukru
500-600 g kyslej smotany
200 ml šľahačky
Ako na to
Piškót
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, po lyžičkách pridávame do šľahania vriacu vodu. Pridáme prášok do pečiva, Zlaté klasy a po lyžiciach múku. Opatrne zmiešame, nakoniec zmiešame so snehom.
Na spodok tortovej formy bez dna dáme alobal alebo papier na pečenie, dobre pritlačíme po celom obvode, aby sa cesto nevylialo.
Pečieme pri 130 stupňoch cca 45 minút. Torta je hotová, keď je na dotyk zhora pevná.
Korpus necháme poriadne vychladiť.
Medzitým necháme v studenej vode nabobtnať želatínu.
Maliny umyjeme, asi 300 g zmixujeme. Do misy dáme kyslú smotanu, cca 100 g cukru. Maliny prepasírujeme cez sito, aby sme sa zbavili ostrých kôstočiek. Zamiešame do smotany. Želatínu vytlačíme, roztopíme v kastróliku a poriadne vmiešame do malinovej smotany. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do plnky.
Korpus rozrežeme na tri diely a plníme krémom. Na každú vrstvu dáme zvyšné maliny.
Necháme vychladiť a podávame.
Poznámka: Namiesto malín môžeme použiť jahody. Tie ale nepasírujeme cez sito a pridáme citrónovú šťavu.