- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Moravské koláče (môj recept)

Koľko to trvá
S kysnutím 2 hodiny
Čo potrebujeme na 2 plechy
Cesto
500 g hladkej múky
2 lyžice kryštálového cukru
60 g mäkkého masla
štipku soli
200 ml vlažného mlieka
kocku čerstvého droždia
2 vajcia
Plnka (ľubovoľná)
200 g mäkkého tvarohu
lyžicu práškového cukru
čerstvé maliny, ríbezle, jahody, alebo džem
Na posýpku
Lyžicu stueného masla
hrsť – dve hrubej múky
3 lyžice kryštálového cukru
vanilkový cukor
trochu škorice
Okrem toho
vajce na potretie
Ako na to
Do misy dáme múku, soľ, do stredu cukor, mlieko a droždie.
15 minút necháme
Pridáme vajcia, maslo a vymiesime hladké cesto.
Necháme hodinu vykysnúť
Rozelíme na kúsky ako dlaň, vytvarujeme bochníky, dáme na plech a spodkom pohára zatlačíme, aby sme vyrvorili jamku.
Do nej dáme lyžicu tvarohu a cukrom, ovocie, posýpku. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme na 200 stupňov, kým nie sú upečené. Asi 20 minút.