Múčne jedlá, Všetky recepty

Bábovka – klasická dvojfarebná babičkina

Dvojfarebná bábovka s olejom je najjednoduchšia, akú si viete predstaviť a veľmi dobrá.

Koľko to trvá

Príprava 20 minút, pečenie 45-50 minút.

Ako sa to robí

Zo 4 vajec vyšľaháme tuhý sneh s vanilkovým cukrom.

V druhej mise vyšľaháme cukor a žĺtka na hustý krém. Pridáme mlieko, olej a múku, zmiešanú s kypriacim práškom.

Vymiešame dohladka. Masu rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme lyžicu kakaa. Úmerne k veľkosti cesta jemne zamiešame do obidvoch častí sneh z bielok.

Obidve cestá nalejeme do vymastenej a vymúčenej formy.

Pečieme na 150 stupňv cca 45 minút. Bábovka je hotová, keď je na povrchu pevná.

Vyberte z rúry, nechajte chvíľku vychladnúť, preklopte na tanier a posypte práškovým cukrom.

Nákupný zoznam

4 vajcia, 10 dg mlieka, 10 dg oleja (nie panenského), 30 dg hladkej múky, 30 dg práškového cukru (ja dávam polovicu dávky), 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok, lyžica kakaového prášku, maslo a múka na vymastenie formy, práškový cukor na posypanie.

Forma na bábovku:

Forma na bábovku Chiffon Nordic Ware

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *