Koľko to trvá
S kysnutím 2 hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
1/2 kocky čerstvého drožia
100 ml vlažného mlieka
3 lyžice kryštálového cukru
štipku soli
250 g hlakej múky
30 g mäkkého masla
1 vajce
Na vrch
400 g čerstvej rebarbory
2-3 lyžice kryštálového cukru
škoricový cukor na posypanie
Na podávanie
kyslú smotanu a med
Ako na to
Do misy dáme múku, cukor, soľ, na cukor vylejeme mlieko a doň rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút nakysnúť, priáme vajce a maslo a vypracujeme hladké cesto.
Necháme pri izbovej teplote vykysnúť 1 hodinu.
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do misy, posypeme cukrom, premiešame.
Premiesime, rozdelíme na 4 diely a vytvoríme kolesá, ktoré dáme na plech.
Na každé koleso dáme rebarboru. Trochu popritláčame, aby nepadali na plech. Môžeme posypať škoricovým cukrom. Upečieme na 180 stupňov.
Podávame pocukrované, ideálne so smotanou zmiešanou s medom.