You are currently viewing Sacherova torta

Sacherova torta

Senzačná, plná čokolády, veľmi jednoduchá! Najlepšia je domáca.

Koľko to trvá

Aj s chladením cca 2,5 hodiny

Čo potrebujeme

Na korpus

6 vajec

130 g masla

1 vanilkový cukor

150 g horkej čokolády

110 g práškového cukru

130 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

Na plnku

500 g marhuľovej marmelády, jemnej bez veľkých kúskov.

Na polevu

2 horké čokolády

cca 100 ml slnečnicového oleja

Ako na to

Spravíme si hustý, pevný sneh z bielkov a jedného vanilkového cukru.

Mäkké (nie rozpustené) maslo vymiešame s práškovým cukrom, po jednom vmiešame žĺtky. 150 g horkej čokolády rozpustíme vo vodnm kúpeli. Pozor, aby sa len rozpustila a nebola horúca. Primiešame ju do cesta. Nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Do cesta opatrne zapracujeme sneh a dáme do tortovej formy. Ja používam bez dna, na spodok dám alobal, alebo papier na pečenie, okraje pevne zapracujem, aby cesto nevytieklo.

Pečieme na plechu pri 160 stupňoch 1 hodinu. Torta je hotová, keď je na dotyk pevná a okraje sa jemne oddeľujú od formy.

Necháme vychladnúť, prerežeme napoly.

Obrátime hore nohami, na plát natrieme hrubú vrstvu marhuľovej marmelády, alebo džemu (používajte mixovaný, nie s veľkými kúskami ovocia). Položíme druhý plát a aj vrch a okraje potrieme marmeládou. 2 horké čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli s olejom. Vylejeme na tortu a uhladíme. Ozdobíme ako chceme. Super je aj šľahačka.

Finta

Ak chcete peknú tortu s ostrými okrajmi, obráťte hu hore nohami a ozdobte tak.