You are currently viewing Lievance tvarohové, jablkové

Lievance tvarohové, jablkové

Svieže, ľahké, zdravé. Pre deti ideálne.

Koľko to trvá

20 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

4 vajcia

1 vanilkový cukor

1 lyžicu práškového cukru (plus na posypanie)

1 štipku soli

1 jablko

100 g hladkej múky

250 g mäkkého tvarohu

olej na panvicu

džem, čokoládu, Granko, šľahačka na ozdobu.

Ako na to

4 vajcia rozdelíme. Z bielkov ušľaháme sneh so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom a lyžičkou práškového na hustejšiu penu. Do nej dáme vaničku mäkkého tvarohu, 1 nastrúhané jablko, múku, zmiešanú s polovicou prášku do pečiva. Zamiešame spolu so snehom.

Pečieme na – ideálne lievancovej -, ale aj obyčajnej – panvici s trochou oleja, alebo masla tak, že opatrne ukladáme lyžicu zmesi a rozpackáme ju asi na 1 cm. Pečieme z dvoch strán na polomiernom plameni.

Podávame s jablkovým džemom (ale aj iným). Na tanieri môžeme pocukrovať, poliať čokoládou, posypať Grankom a ozdobiť šľahačkou.

Finta

Kľudne môžete použiť polohrubú múku.