Svieže, ľahké, zdravé. Pre deti ideálne.
Koľko to trvá
20 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 lyžicu práškového cukru (plus na posypanie)
1 štipku soli
1 jablko
100 g hladkej múky
250 g mäkkého tvarohu
olej na panvicu
džem, čokoládu, Granko, šľahačka na ozdobu.
Ako na to
4 vajcia rozdelíme. Z bielkov ušľaháme sneh so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom a lyžičkou práškového na hustejšiu penu. Do nej dáme vaničku mäkkého tvarohu, 1 nastrúhané jablko, múku, zmiešanú s polovicou prášku do pečiva. Zamiešame spolu so snehom.
Pečieme na – ideálne lievancovej -, ale aj obyčajnej – panvici s trochou oleja, alebo masla tak, že opatrne ukladáme lyžicu zmesi a rozpackáme ju asi na 1 cm. Pečieme z dvoch strán na polomiernom plameni.
Podávame s jablkovým džemom (ale aj iným). Na tanieri môžeme pocukrovať, poliať čokoládou, posypať Grankom a ozdobiť šľahačkou.
Finta
Kľudne môžete použiť polohrubú múku.