Jedlá s mäsom, Veľká noc, Všetky recepty

Treska zapečená v parmezánovej kruste

Ryba s fantastickou čapicou zachutí aj tým, čo ryby nemusia.

Koľko to trvá

Hodinu

Čo potrebujeme na 4 porcie

600 g zemiakov

600 g tresky

100 g parmezánu nastrúhaného

4 hrste strúhanky

Veľkú hrsť byliniek (bazalka, pažítka, petržlenová vňať), nasekaných na veľmi jemno

olivový olej, cca 5 lyžíc

soľ, korenie

125 ml smotany

maslo na vymazanie pekáča

Ako na to

Zemiaky uvaríme v šupe, necháme trochu vychladiť, ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Zapekaciu formu potrieme maslom a na dno naukladáme zemiaky. Posolíme, pokoreníme, polejeme smotanou. Rybu osolíme, jemne okoreníme. Položíme na zemiaky tak, aby boli celé zakryté rybou. Môžeme ju nakrájať na porcie. V mise zamiešame parmezán, soľ, korenie, strúhanku a bylinky. Nalejeme olivový olej a zamiešame na sypkú masu. Musí sa ešte sypať, nech nie je príliš olejová. Masou prikryjeme rybu. Hrúbka by mala byť aspoň jeden centimeter.

Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Pozor, aby sa vám krusta nespálila. 

Podávame so zeleninou.

Tip

Použite radšej menšiu zapekaciu misu tak, aby ju ryba úplne zaplnila.