Kuracie stehná marinované v acidku s diétnou prílohou
Koľko to trvá
Marinovanie hodinu a viac, samotné varenie 30-40 minút.
Ako sa to robí
Stehná rozdelíme, osolíme, okoreníme, naložíme do acidofilného mlieka na min hodinu.
Hladkú múku premiešame s mletou paprikou a granulovaným cesnakom. V tejto zmesi obalíme stehná a vysmažíme v dostatočnom množstve oleja dostatočne dlho, aby sa dobre prepiekli.
Na panvici opražíme cibuľku, feferónku a vložíme uvarený mrazený hrášok.
Môžeme pridať maslo.
Finta
Pozor na vysmážanie. Nerozpaľujte olej príliš, vysmážanie trvá dlho, aspoň 20-25 minút. Inak je vnútri krvavé.
Nákupný zoznam
Kuracie stehná, acidko, hladká múka, mletá paprika, granulovaný cesnak, soľ, korenie, mrazený hrášok, cibuľa, feferónka, olej na vysmážanie.