Rýchla a strašne dobrá večera, čo poteší a nasýti.
Koľko to trvá
Príprava 15 minút, pečenie 15-20.
Ako sa to robí
Panenku očistite od blán, posoľte, pokoreňte, potrite horčicou a sprudka opečte na panvici zo všetkých strán.
Vložte do pekáča a navrch naukladajte tenučké plátky pancetty.
Dajte do rozhorúčenej rúry a pečte na 200 stupňov zakryté 15-20 minút podľa toho, ako máte mäso radi.
Lusky očistite, umyte, nakrájajte a varte v slanej vode cca 15 minút. Vyberte a na tanieri posypte opraženou slaninkou, alebo maslom.
Finta
Mäso pečte podľa toho, či je panenka malá, alebo veľká, či pečiete jednu, alebo ich máte viac. Radšej pečte trochu kratšie, nech je mäsko ružové a nie durch prepečené.
Nákupný zoznm
Panenka, soľ, korenie, horčica, pancetta, alebo iná slanina, čerstvé fazuľové lusky.