You are currently viewing Mäsko na hríbikoch – Zurcher Geschnetzeltes so zemiakovými plackami Rosti

Mäsko na hríbikoch – Zurcher Geschnetzeltes so zemiakovými plackami Rosti

Koľko to trvá

Pol hodinu

Čo potrebujeme

500 g chudého mäsa: teľacieho, panenku, morčacie, kuracie…

200 g čerstvých hríbov

2 šalotky alebo 1 väčšiu cibuľu

150 ml suchého bieleho vína alebo vývaru

150 ml smotany

nastrúhanú kôru z citróna

olej, lyžicu masla, soľ, korenie, tymián, červenú papriku

petržlenovú vňať na ozdobu

Na Rosti

Zemiaky varené v šupe, vychladené

soľ

korenie

muškátový orech

Ako na to

Mäso nakrájame na tenké pásiky, posolíme, okoreníme a opražíme na oleji na rozhorúčenej panvici. Mäso musí mať miesto, preto to robte na viackrát – podľa veľkosti panvice.

Opražené mäso dáme na tanier.

Na tej istej panvici opražíme šalotky (cibuľu), nakrájané na kúsky, pridáme hríby, nakrájané na kúsky, maslo, osolíme, okoreníme, poprášime červenou paprikou. Zalejeme vínom, necháme vydusiť. Ak nechceme víno, zalejeme vývarom.

Zalejeme smotanou a posypeme nastrúhanou kôrou z citróna, povaríme pár minút. Pridáme mäso, necháme prehriať max 2 minúty. Podávame s ryžou, cestovinou, zemiakovou kašou, no najlepšie s Rosti.

Rosti

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, zmiešame so soľou, korením a muškátovým orechom. Vytvoríme placky a opražíme na oleji na panvici.