- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Čokoládový cheescake/čískejk| Zuzana Machová

Koľko to trvá
30 minút príprava, cca 75 minút pečenie, pomalé chladenie cez noc
Čo potrebujeme
Na spodok
150 g keksov (obyčajné BeBe keksy)
125 g roztopeného masla
Na náplň
200 g mliečnej čokolády
50 g horkej čokolády
Lyžicu cukru
500 g jemného tvarohu
200 g Lučiny alebo Philadelphie
1 vanilkový cukor
1 veľkú polievkovú lyžicu Zlatého klasu
3 vajcia
1 lyžicu kakaa
1 vyšľahanú šľahačku
AKo na to
Keksy rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a uťapkáme na dno tortovej formy.
Necháme vychladiť a stuhnúť.
Do misy dáme tvaroh a Lučinu (Philadelphiu), roztopenú mliečnu aj horkú čokoládu, kakao, cukor, vanilkový cukor, škrob a po jednom primiešavame vajcia. Vymiešame hladkú masu. Nakoniec jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.
Masu vylejeme do tortovej formy a pečieme nasledovne:
Trúbu rozpálime na 200 stupňov, vložíme koláč a pečieme ho takto 15 minút. Potom znížime teplotu na 130° a pečieme hodinu. Trúbu vypneme, mierne pootvoríme a necháme vychladiť cez noc.
Nakomńiec na vrch nastrúhame horkú čokoládu.