- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Pórkové rizoto s kuracím mäsom a pancettou | Zuzana Machová

Koľko to trvá
30 minút
Čo potrebujeme na 2 porcie
1 pór
250 g kuracích pŕs
4 hrste ryže na rizoto
1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
70 g pancetty nakrájanej na kocky
4-6 plátkov pancetty opraženej – na ozdobu
olej, soľ, korenie
1 veľkú hrsť parmezánu, ďalšiu na posypanie
Ako na to
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme trošku oleja, vsypeme na kocky nakrájanú pancettu a pór a opražíme. Vložíme kuracie mäso, opražíme, vsypeme neumytú ryžu, opražíme, kým nie je ryža priesvitná. Plameň nastavíme na silno. Postupne po naberačkách vlievame horúci vývar, stále miešame a vždy počkáme, kým sa nevyparí. Trvá to asi 15-20 minút. Osolíme, okoreníme. Vypneme, vmiešame veľkú hrsť nastrúhaného parmezánu, prikryjeme. Necháme aspoň 10 minút vypnuté odpočívať. Plátkovú pancettu opražíme na suchej panvici. Rizoto na tanieri posypeme parmezánom, ozdobíme opraženou pancettou, zelenými bylinkami a nastrúhaným parmezánom.