Koľko to trvá : cca 20 minút
Č potrebujeme
1 strednú tekvicu Hokkaido (asi 500 g)
1 cibuľu
Cca 150 ml vývaru
2-3 lyžice masla
1 feferónku
10 lístkov šalvie
3-4 strúčiky cesnaku
400 g krátkych cestovín
100 g kyslej smotany
soľ
korenie
olej
Ako na to
Uvaríme cestoviny.
V hrnci speníme na oleji cibuľu, pridáme ošúpanú a nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a uvaríme.
Do panvice dáme maslo, v ňom narýchlo opražíme 5 celých lístkov šalvie a odložíme ich.
Na masle opražíme nadrobno nakrájaný cesnak, 5 šalviových lístkov a faferónku a vsypeme uvarené cestoviny. Dobre ich premiešame.
Tekvicoú omáčku dochutíme, pridáme smotanu, zmixujeme. Ak je prihustá, pridáme vodu z cestovín.
Zalejeme cestoviny a podávame ozdobené opraženými šalviovými lístkami.