Koľko to trvá asi hodinu
Čo potrebujeme
250 g masla mäkkého
250 g kryštálového cukru (ja dávam 100, odporúčam len toľko)
1 vanilkový cukor
6 vajec
100 g marcipánu
150 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
3 lyžice Amaretta
40 g Zlatého klasu (škrob)
1 pohár marhuľového džemu jemného
80 g horkej čokolády
cca 50 g masla
Ako na to
Rúru zapneme na 250 stupňov.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do hladkej masy. Postupne primiešavame žĺtky, Amaretto, múku, prášok do pečiva a Zlatý klas.
Bielka vyšľaháme na pevný sneh. Jemne primiešame so cesta.
Tortovú formu (28 cm priemer) alebo menší plech vystelieme papierom na pečenie. Na spodok rozotrieme tenkú vrstvu cesta (asi 2 lyžice). Vložíme na 4 minúty do rúry.
Vyberieme, potrieme tenkou vrstvou džemu a opäť dvoma lyžicami cesta. Toto opakujeme do minutia cesta. Džem môžeme dávať po každej vrstve, alebo po každej druhej.
Koláč necháme vychladiť a polejeme čokoládou roztopenou s maslom vo vodnom kúpeli.