You are currently viewing Cestoviny pomodorro – originál taliansky recept

Cestoviny pomodorro – originál taliansky recept

Cestoviny pomodorro – s paradajkami a cesnakom. Lahôdka.

Koľko to trvá

max hodinu

Ako sa to robí

Na veľkej lyžici masla opečte polovicu až celú hlavičku cesnaku, nakrájaného na plátky. Pár strúčikov môžete aj pretlačiť.

Čerstvé paradajky nakrájajte na malé kúsky. Môžete aj olúpať, ale zelený zvyšok stopky vyrežte určite. Pridajte k cesnaku, posoľte, môžete pokoreniť a varte aspoň 20 minút, až sa paradajky poriadne rozvaria a prebytočná voda sa odparí. Často miešajte. Uvarte cestoviny (akékoľvek, dobré su aj krátke – mušličky, mašličky, vrtuľky) al dente a vložte ich do panvice s paradajkovým základom. Už nevarte.

Môžete pridať bazalku, alebo tymián, nezabudnite posypať parmezánom. Hojne.

Finta

Nebojte sa, že by sa paradajkám niečo stalo, poriadne ich uvarte. Čím dlhšie, tým lepšie. A použite naozaj maslo, nešpekulujte s nejakým olejom.

Nákupný zoznam

1 kg veľkých paradajok, polovica masla, hlavička cesnaku, cestoviny – asi pol sáčku, parmezán, bazalka, alebo tymián, soľ, korenie, parmezán.