- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Cestoviny pomodorro – originál taliansky recept

Cestoviny pomodorro – s paradajkami a cesnakom. Lahôdka.
Koľko to trvá
max hodinu
Ako sa to robí
Na veľkej lyžici masla opečte polovicu až celú hlavičku cesnaku, nakrájaného na plátky. Pár strúčikov môžete aj pretlačiť.
Čerstvé paradajky nakrájajte na malé kúsky. Môžete aj olúpať, ale zelený zvyšok stopky vyrežte určite. Pridajte k cesnaku, posoľte, môžete pokoreniť a varte aspoň 20 minút, až sa paradajky poriadne rozvaria a prebytočná voda sa odparí. Často miešajte. Uvarte cestoviny (akékoľvek, dobré su aj krátke – mušličky, mašličky, vrtuľky) al dente a vložte ich do panvice s paradajkovým základom. Už nevarte.
Môžete pridať bazalku, alebo tymián, nezabudnite posypať parmezánom. Hojne.
Finta
Nebojte sa, že by sa paradajkám niečo stalo, poriadne ich uvarte. Čím dlhšie, tým lepšie. A použite naozaj maslo, nešpekulujte s nejakým olejom.
Nákupný zoznam
1 kg veľkých paradajok, polovica masla, hlavička cesnaku, cestoviny – asi pol sáčku, parmezán, bazalka, alebo tymián, soľ, korenie, parmezán.