Koľko to trvá
20 minút varenie, cca 50 minút pečenie
Čo potrebujeme na 4 malé porcie
250 ml čerstvej šľahačky
100 g kryštálového cukru + 4 lyžičky na posypanie
4 vajcia (3 žĺtka + jedno celé)
1 vanilkový lusk alebo vanilkový cukor
Ako na to
V kastróliku uvaríme šľahačku, cukor a vyškriabané vnútro vanilkového lusku
Vajce + 3 žĺtka prešľaháme.
Keď začne šľahačka kypieť, lejeme ju tenkým prúdom do vajec za neustáleho šľahania.
Masu precedíme cez husté sitko.
Nalejeme do zapekacích misiek. Dáme na plech, do ktorého sme naliali cca 2 litre horúcej vody.
Pečieme na 160 stupňov cca 45-50 minút.
Po vychladení posypeme tenkou vrstvou cukru a opálime plameňom, alebo dáme nakrátko pod gril.