Koľko to trvá
40 minút
Čo potrebujeme
1 baklažán
Pohár paradajkovej “passata”
1 cibuľu
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
6 malých alebo 2 veľké paradajky
strúhanú mozzarellu alebo fetu
parmezán
soľ, korenie, provensálske bylinky, olej, čerstvú bazalku
Ako na to
Baklažán umyjeme, rozrežeme pozdĺž na polovicu. Vyrežeme vnútro. Lodičky posolíme, necháme vypotiť. Vnútro baklažána nakrájame na malé kúsky, posolíme, necháme vypotiť. Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji. Pridáme mierne vyžmýkané vnútro baklažánu, opražíme, pokoreníme, pridáme pretlačený cesnak, provensálske bylinky a opražíme. Zalejeme hrnčekom passata, necháme vypariť prebytočnú vodu. Dáme do misy, zmiešame s jedným vajíčkom. Do zapekacej misy dáme zvyšnú passatu, na ňu uložíme lodičky, z ktorých sme vyutierali vypotenú vodu. Pokvapkáme ich olejom a do každej dáme lyžicu zmesi, nakrájané paradajky, nastrúhanú mozzarellu, zalejeme zvyšnou zmesou, posypeme postrúhaným parmezánom, nasekanou bazalkou a upečieme na 180 stupňov cca 20-30 minút.